Inschrijven voorjaarscompetitie 2022 (senioren)

banner voorjaarscompetitie 2022

Vanaf nu kan je je inschrijven voor de senioren voorjaarscompetitie 2022. Lees deze toelichting goed door. De link naar het inschrijfformulier staat onderaan deze pagina!

Speelsterkte
Bij speelsterkte graag de verwachte, afgeronde, speelsterkte voor het voorjaar 2022 invullen (dus niet de actuele rating, maar bijvoorbeeld 7 of 8).

Teamvoorkeur
Voorkeur voor een team, of direct een heel team opgeven mag, maar de TC behoudt het recht om de teams opnieuw in te delen, of spelers toe te voegen, indien noodzakelijk.

Nieuwe competitievorm
Ook voor 2022 heeft de KNLTB een nieuwe competitievorm toegevoegd: 8&9 tennis (17+) voor de vrijdagavond (2 dubbels: dames, heren en/of gemengd), voor beginnende competitiespelers.

17+ of 35+
Wanneer er een leeftijd bij de competitievorm staat, 17+ of 35+, betekent dat dat alle spelers minimaal die leeftijd moeten hebben (of in de loop van 2022 die leeftijd bereiken). Wanneer er geen leeftijd bij staat betekent dat dat er geen leeftijdslimiet is en dat er ook jeugdleden mee kunnen doen. Kijk dus goed in de lijst naar de competitievorm die je wilt spelen; dit zal misschien niet dezelfde zijn als je de afgelopen jaren hebt gespeeld. 

Veranderde vrijdagavondcompetitie en maximum aantal teams op vrijdagavond
De KNLTB heeft besloten de drukke vrijdagavondcompetitie anders in te richten. Er zal om de week worden gespeeld, waarbij de ene week de gemengde en 8&9 teams spelen en de andere week de dames en heren teams. Bovendien zijn er maar 5 speeldagen per competitie, waardoor de totale doorlooptijd voor de vrijdagavond 10 weken is (exclusief eventuele inhaaldagen). Al hoewel dit wel wat lucht zal geven verwachten wij dat het nog steeds zeer druk zijn op de avonden met dames en heren teams. We moeten degenen die zich voor de vrijdagavond willen opgeven dus nadrukkelijk waarschuwen dat misschien niet ieder dames of heren team toegelaten kan worden. Wij hebben een maximum aan het aantal teams moeten zetten omdat de planning anders niet rond te krijgen is. In het KNLTB competitiereglement is bepaald dat er maximaal 3 speelronden mogen zijn en bovendien worden de speelavonden anders veel te lang. Bij aanmelding van teveel teams zijn wij dus genoodzaakt om te loten. Een oplossing kan zijn om een dames en heren team samen te voegen, zodat er 2 mix teams ontstaan. Omdat er op die avonden veel meer ruimte is zul je dan zeker competitie kunnen spelen. Een andere oplossing is om voortaan op zaterdag te gaan spelen, waar meer plaats is. Alle competitievormen van de vrijdagavond zijn er ook op de zaterdag, dus dat hoeft geen belemmering te zijn.

Aanmelden

Je kunt jezelf, of je team, tot en met uiterlijk 12 december aanmelden via dit INSCHRIJFFORMULIER.

Uitgebreide informatie over de voorjaarscompetitie en de speeldata vind je op de site van de KNLTB, zie deze link: informatie voorjaarscompetitie.