Corona update: versoepelingen voor jongvolwassenen t/m 26 jaar

Het kabinet heeft deze week een aantal versoepelingen aangekondigd. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan.

Gewijzigde maatregelen vanaf 3 maart
Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart in groter groepsverband spelen en trainen. Alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan. De NTC heeft het afhangsysteem aangepast. Leden van 26 jaar of jonger kunnen vanaf 3 maart reserveren met 4 personen.

Maatregelen die worden verlengd

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen. Alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. De rijksoverheid staat dubbelen met 4 personen uit één huishouden wel toe.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand. Dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Lees hier het volledige bericht van de KNLTB op hun website.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.