In Memoriam Annette Oudijk

Aan het einde van de jaren 70 was daar ineens een sprankelend jong meisje langs de banen van de Nootdorpse Tennis Club. Eerst nog om te kijken naar de verrichtingen van haar ouders en haar twee oudere broers. Ik herinner mij dat ze spontaan en brutaal genoeg was om oudere kinderen en volwassenen aan te spreken. Annette was een mooi en intelligent kind. Toen Annette zelf begon met tennissen was al snel duidelijk dat ze een uitzonderlijk talent had voor de sport. Nog voor de middelbare schoolleeftijd was zij al de beste van alle dames op onze club. In een team met Annick van Itallie, Maarten Verheul en Rob Bouwer werden zij jeugdkampioen van het district Den Haag. Destijds een unicum voor de NTC.

Al snel ontgroeide Annette het niveau van de club en ging zij spelen voor het Leidschendamse Leeuwenberg. Bij deze club heeft ze vele jaren op hoog landelijk niveau gespeeld. De absolute top heeft Annette niet gehaald. Dat lag niet aan gebrek aan talent. Annette vond naast sport ook andere zaken belangrijk in het leven. Zo was ze een enorm muziekliefhebber, met name van funk, soul en jazz. Aan tennis beleefde zij nog altijd veel plezier op top B (later 3) niveau binnen een grote vriendengroep. Ze was een graag geziene speelster op de open toernooien in de regio.

Aan het einde van de jaren 80 en een deel van de jaren 90 was Annette, met haar tennisschool, als trainster verbonden aan de NTC. In die periode heeft zij ervoor gezorgd dat veel kinderen een herkenbare, degelijke basistechniek hebben aangeleerd. Mijn eigen zoon heeft daar tot op de dag van vandaag plezier van.

Maandag 24 augustus hoorde ik het onwerkelijke bericht dat Annette op 52 jarige leeftijd is overleden. Ik was er stil van.

Leon Schnitzler

> rouwkaart Annette