Terugblik op het NTC kamp 2019

Net als voorgaande jaren was er in 2019 ook een geweldig leuk NTC kamp voor kinderen van 8 tot 15 jaar.

Hierbij een terugblik hierop!

Vrijdag 1 november stroomt de kantine weer vol met 32 enthousiaste NTC jeugdleden, en ouders die blij zijn dat ze een weekendje vrij hebben! Het collectors item, dit jaar weer gesponsord door Scheuder Verzekeringen, wordt uitgedeeld en uitgedost in een mooie warme trui worden we uitgezwaaid. Op naar Oosterhout!

Voor de sommige rijouders was dit gelijk een speurtocht, maar rond acht uur s' avond na een broodje en soep konden we starten. De avond begint met een inauguratie in de maffia familie. Een heuse Godfather, sigarenrook, theelichtjes en bloedverwantschap door een stukje van je haar te verbranden. Wat een gegil! Daarna per groep op dropping. Dropping? ja dropping, maar dan wel met live location, vragen die je van de godfather krijgt en een kompas waar klaarblijkelijk niemand raad mee weten. Na uren zwerven vind iedereen de weg terug naar het kamphuis, behalve.... de oudste groep. Mietjes! Alle andere groepen, Toppie!

De avond is nog gezellig, de nacht kort en 's morgens een keiharde Workout met Wigo. Daarna een dag vol spellen waarbij vier verschillende maffia families strijden, zowel bij de spellen als bij de rode draad, Maffia Risk. Bij de spellen kun je legers veroveren, en elke speelronde kunnen ander maffia landen veroverd worden. De teams doen het super. 's Avonds wordt het weer echt spannend. Het mollenspel in een groot donker bos is al spannend, maar pas op, want "de paardenkop eet je suikerklontje op". Aan het einde durfde bijna de helft van de groep niet meer weg bij de centrale post. Later op de avond is er uitgebreid en fanatiek weerwolven gespeeld. De volgende ochtend waren de kids die voor 12 uur in bed lagen al vroeg fanatiek aan het dansen, na het ontbijt meer spellen met als hoogtepunt, jawel, levend stratego. Voor de kids die het nog niet weten, wanneer je wilt winnen met levend stratego, altijd bij Rob en Aileen in het team!

Na de lunch en de laatste veroveringen met Maffia Risk op naar het eindspel. Met kompas een zoektocht door het bos, en vervolgens de schat zoeken. Aan het eind waren ruim 30 kids met schepjes en hun handen op een zandvlakte aan het graven naar de schat. Uiteindelijk vond Floris de schat en won zijn team! Gefeliciteerd!

Het was weer een fantastisch weekend waarin iedereen elkaar goed heeft leren kennen, we veel lol hebben gehad en er veel nieuwe vriendschappen zijn gesloten.

Alle rij-ouders en de leiding, super bedankt!

Kijk ook het filmpje van het kamp eens https://drive.google.com/file/d/1sh_OTz5RdKTGzRzqEDKOS1PTEY-Vgkf-/view?usp=drivesdk

De foto's kun je ook los opvragen bij robvanderwerf@gmail.com