KNLTB ClubApp

Bij de NTC maken we gebruik van de KNLTB Clubapp. In deze vind je het laatste nieuws, de agenda, competities, toernooiuitslagen, tennismaatjes, etc. Ook hebben we op deze manier de mogelijkheid om jullie via een pushbericht te bereiken. Voor als bijvoorbeeld een tennisactiviteit niet doorgaat vanwege de weersomstandigheden, of een laatste herinnering voor het aanmelden van een toernooi. Hieronder lees je hoe je de KNLTB ClubApp kunt installeren. Onderaan deze pagina staan alle functies van de ClubApp uitgelegd.  

KNLTB ClubApp installeren  

Stap 1.  Download de KNLTb ClubApp op je mobiel telefoon. Alleen Android en Apple worden ondersteund.

ClubApp voor Apple: Apple/iOS App Store  

ClubApp voor Android: Google/Android Play Store   

Stap 2. Open de app op je telefoon, zoek op ‘Nootdorp’ om onze vereniging te selecteren. Klik dan op wachtwoord vergeten, en vul daarna je bondsnummer (staat op je pasje) in. Er wordt nu een mailtje gestuurd naar het e-mailadres wat bij ons bekend is.  

Stap 3. Open de e-mail en volg de instructies in de e-mail van de KNLTB om een wachtwoord aan te maken.   

Stap 4. Open de ClubApp weer, en log nu in met je bondsnummer en het gekozen wachtwoord. Nadat je e-mailadres en 06 nummer gecontroleerd zijn kun je de app gebruiken.  

App gebruiken

Je kunt de app nu gebruiken, zorg dat je de push berichten aanzet. Zo kunnen we jou altijd voor belangrijke zaken bereiken. Bijvoorbeeld als een activiteit niet doorgaat vanwege de weersomstandigheden. Als je de ClubApp opent zie je in één oogopslag wat voor jou belangrijk is op jouw persoonlijke tijdlijn. Hier staan alle aankomende activiteiten die voor jou op de planning staan. Denk aan clubevenementen, baan reserveringen en competities.   

Functionaliteiten KNLTB ClubApp  

Toernooi informatie en individuele wedstrijdresultaten

Via de KNLTB ClubApp heb je toegang tot jouw toernooi- en competitie informatie. Dit staat onder het tabje 'Spelen'.   

Programma en uitslagen competities

Via je persoonlijk profiel kun je alle competitie- uitslagen en standen inzien én spelers en teams toevoegen aan jouw favorieten. Ook kun je er je individuele wedstrijdresultaten van de competitie en je rating terugvinden. Op korte termijn worden ook alle toernooiresultaten toegevoegd aan de app.  

Nieuws en agenda

Het laatste nieuws van de NTC is te lezen onder het tabje 'Club'. Hier zie je nieuwsberichten en de agenda (via de bovenste balk).   

Ledenlijst

Via de app heb je eenvoudig toegang tot de ledenlijst van jouw club. Dit is alleen zichtbaar voor de leden van NTC. Onder het tabje 'Maatjes' kan je rechtboven op het zoekicoontje klikken en dan kom je in de ledenlijst. Hier worden ook het telefoonnummer en e-mailadres per lid getoond. Je kunt de mensen waarmee je vaak speelt toevoegen aan 'jouw maatjes'. Dit doe je door de mensen te zoeken waarmee je vaak speelt en dan rechtsboven op de ster te klikken.  

Pasfoto aanpassen

Onder het tabje 'Meer' staat jouw profiel met daarbij jouw speelsterkte. Door op de camera te drukken bij jouw pasfoto kan je de foto wijzigen of aanpassen. Let op, het is wel verplicht om een duidelijke foto van jouw eigen gezicht hier te plaatsen. De ledenadministratie heeft het recht om een foto af te keuren.  

Digitaal afhangen

Open de ClubApp. Afhangen kan via de tab ‘Spelen’ en dan rechtsboven ‘baan reserveren’. Het afhangen spreekt eigenlijk voor zich. Selecteer een tijdstip en baan waarop je wilt spelen door op het plusje te klikken. Selecteer vervolgens met wie je gaat spelen en klik op ‘reserveren’. Je kunt maximaal 72 uur van te voren een baan reserveren. Zonder van te voren gemaakte online reservering mag je niet vrij spelen. Je mag maximaal 30 minuten voor aanvang van jouw reservering annuleren zonder consequenties. Consequentie van niet op tijd annuleren is dat de boeking uit het systeem verdwijnt maar wel meetelt in het aantal toegestane boekingen per dag/week van die persoon. Je kunt tot 15 minuten van te voren een baan reserveren. Dus als je om 16.00 uur wilt spelen, moet je de reservering uiterlijk om 15.45 uur in de App gedaan hebben.   

Controle over jouw gegevens

Als je niet wilt dat andere leden bepaalde informatie over jou kunnen zien kan je dit uitzetten (verbergen) door op het tabje 'Meer' te drukken en dan op het icoontje met de schuifbalkjes rechtsbovenin. Hier kom je in een menu waar je kan kiezen om jouw pasfoto, telefoonnummer, mobiel nummer en/of e-mailadres zichtbaar te laten zijn of te verbergen.    

Toekomst

Met de komst van deze app zijn wij als vereniging beter in staat alle leden snel te bereiken met belangrijke clubinformatie. We kunnen leden met elkaar verbinden, zodat samen tennissen eenvoudiger te regelen is. Aangezien de ClubApp nog volop in ontwikkeling is zullen in de komende periode nog hier en daar aanpassingen plaatsvinden. Hierover houden wij jullie natuurlijk op de hoogte.   

Wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten? Kies dan in de app op het beginscherm voor “Kwijt of vergeten”. Je ontvangt dan een nieuw e-mail met een link waar je je wachtwoord kan aanmaken.   

Meer informatie: