Jeugdladdercompetitie winter 2021-2022


Zondag – tennisdag

Ook nu de najaarscompetitie voorbij is, kan je op zondag lekker blijven tennissen. In de winter organiseert de JC verschillende activiteiten op zondagmiddag: een keer per maand een
toss zodat je dubbels kunt spelen en de laddercompetitie om singles te spelen. Deze activiteiten vervangen de wintercompetitie zoals jullie deze kenden van voor corona. Hieronder meer informatie over de laddercompetitie.

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om ook in de winter wedstrijdjes te blijven spelen, zijn alle jeugdleden die dit najaar in een groen of juniorenteam zaten, automatisch ingeschreven voor de laddercompetitie. Het is niet verplicht; je kunt je zo weer uitschrijven, maar wel leuk om onderling wat wedstrijdjes te spelen. Een wedstrijd voor de laddercompetitie initieer je zelf door iemand uit te dagen en een baan te reserveren. Het is aan te raden om op zondagmiddag je wedstrijd te spelen, dan zie je wellicht ook andere kids die dan voor de ladder spelen, maar op een andere dag is natuurlijk ook mogelijk. Deelnemers worden ingedeeld op leeftijd en daarna op speelsterkte (binnen een leeftijdscategorie staat de beste speelsterkte onderaan zodat het extra stimuleert om andere spelers en speelsters uit te dagen). Wij hebben alle competitiespelers ingeschreven; als je niet wilt deelnemen, dan kan je je elk moment uitschrijven.

Hoe kan ik iemand uitdagen?                                                                
Je kunt iemand uitdagen via de clubapp. Let op: het is belangrijk dat je ingelogd bent onder de naam het lid dat zich wil inschrijven; je ziet alleen de laddercompetities als je voldoet aan de criteria van die ladder (bv leeftijd of speelsterkte). Zie onderstaande stappen hoe je via de clubapp in de jeugdladder komt.Je kunt deelnemers uitdagen die (tot 10 plaatsen) boven je staan. Je stelt een datum en tijd voor, degene die jij uitdaagt, krijgt het verzoek in de email en kan deze datum accepteren of een tegenvoorstel doen. Binnen een week moet deze wedstrijd gespeeld worden. Je reserveert een baan voor een uur en je telt alle games bij elkaar op. De uitslag voer je weer in in de clubapp en afhankelijk van de uitslag verandert jouw ranking in de deelnemerslijst. Je kunt gelijk weer een volgende speler uitdagen.

Baan reserveren
Een baan reserveren gaat ook via de KNLTB clubapp. Je kiest dan in de eerste stap niet het tabblad wedstrijden, maar het tabblad ‘baan reserveren’. Hier kan je ook zien wanneer banen vrij zijn voor je een datum voorstelt aan degene die je wilt uitdagen. 

Whatsappgroep
Het is handig om naast je in te schrijven via de clubapp ook in te schrijven in een laddercompetitie appgroep. Als je vragen hebt over hoe het werkt, of je wilt iemand via what’s app erop wijzen dat je hem/haar uitgedaagd hebt.

Aanmelden appgroep voor de bovenste helft van de ladder (leeftijd ongeveer 12-17): klik hier.
Aanmelden appgroep voor de onderste helft van de ladder (leeftijd ongeveer 9-12): klik hier.

De wedstrijd
Bij aanvang zet je een timer op 5 minuten voor het einde van het gereserveerde uur. Zodra deze timer afgaat, speel je het punt uit. Leidt dit laatste punt tot een gewonnen game, dan telt deze game mee. Leidt dit punt niet tot een gewonnen game, dan telt de onafgemaakte game niet mee in de eindstand. Als het zonder deze onafgemaakte game gelijkspel is, dan telt de onafgemaakte game mee voor degene die na het laatst gespeelde punt in de onafgemaakte game voor staat. Is ook die stand gelijk, dan speel je door tot iemand twee punten achter elkaar wint. Dat is dan de winnaar van deze wedstrijd. Je voert niet de sets in, maar je telt het totaal aantal games voor en tegen en je geeft deze door in de clubapp.

Invoeren uitslag Je telt het totaal aantal games voor en tegen en deze uitslag geef je door via de club app. De tegenspeler moet deze eindstand goedkeuren en dan wordt het doorgevoerd. Als de uitdager heeft gewonnen, wordt de ranking direct aangepast. Heeft de uitdager verloren, dan gebeurt er niets. De stand kan pas een uur na het einde van de wedstrijd ingevoerd worden.

Hoe kan ik mij uitschrijven? Wil je toch niet meedoen met de ladder? Op de eerste pagina van de laddercompetitie in de clubapp staat de button ‘uitschrijven’. Of je kunt een mail sturen naar [email protected] dan zal de JC je er weer uit halen.

Veel tennisplezier toegewenst!